Generalno mislim na jednostranu otimacinu,ne mislim ja da se susedi oko feldmarsala otimaju zato sto je bio los vojnik,vec naprotiv,da je bio los vojskovodja,ili ne daj Boze,da je sjeb@o nesto na jedom od frontova,rado bi nam ga prepustili.Osim toga,njihova teorija da je Borojrvic bio pravoslavne vere ali ne i Srbin je smesna kao i njihov novogovor.
Zanimljivo mi je to sto ga nije primila komanda SHS a primljeni su pomorski i vazduhoplovni oficiri iz Kuk,to me podseca na cistku jevreja u Wermachtu koju je napravio Hitler,medjutim u Kriegsmarine svi oficiri koji su bili jevreji su ostali jer su pomorski oficiri bili preko potrebni i skupi za skolovanje.Osim toga,Kriegsmarine je bila i bastion pristalica carstva pa je i sam Hitler rekao kako ima:"partijsku kopnenu vojsku,reakcionarno vazduhoplovstvo i caristicku mornaricu.
Dakle,izgleda da "pesadijske usluge" feldmarsala Svetozara Borojevica nisu bile potrebne,jer ipak smo pokazali da smo vrsna kopnena vojska,a tu su i cetiri nase vojvode,ali zato je bilo preko potrebno iskustvo novih rodova,poput mornarice i avijacije,gde su iz KuK primljeni Dragutin Prica i Metod Koh i naravno nama vise poznati vazduhoplovni oficiri Milan Uzelac i Rudolf Majster.
Zao mi je sto sam morao da stavim ovaj link iz wiki,neka neko napise nesto o njemu i neka stavi sliku feldmarsala da se vidi.