Drugi Svetski Rat
Фебруар 09, 2012, 06:09:44 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Pristup podforumu "Multimedija" imaju samo registrovani korisnici

Website   Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Pitanje aktuelni podaci o njemackim vojnim gubicima u WWII  (Pročitano 1624 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
marat
Mladji vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« poslato: Октобар 27, 2007, 01:57:10 »

Nemam novije podatke o zrtvama njemackih oruzanih snaga u WWII a starijima bas nesto i ne vjerujem. A u svakom slucaju interesuje me po kom kriterijumu su radjeni.
Pa pored podataka o gubitcima molim i odgovore na sledeca pitanja.
1. Da li se u gubitke njemackih oruzanih snaga racunaju i gubici kvislinga koji su se u njemackoj armiji borili. Pitanje se ne odnosi samo na strance u SS vec inace. U sastavu regularnih njemackih trupa borilo se na desetine hiljada stranaca, npr 3 divizije legionara popunjene Hrvatima, desetine hiljada zarobljenih Crvenoarmejaca svih boja rasa i nacija je prislo njemackoj armiji i borili su se na svim frontovima od Balkana i istocnog fronta do Normandije.Da li se racunaju kao gubici njemacke ili drzave iz koje poticu(ili ih pak racunaju i jedni i drugi).

2. Kako se tretiraju gubici Austrijanaca.Posto je Austrija bila u sastavu Njemacke u toku rata a nakon rata se osamostalila.Njihove zrtve su velike i mjere se ako se ne varam na preko pola miliona poginulih uglavnom vojnika.

3.Kako se tretiraju gubici njemaca iz ostalih drzava. Npr nasih Njemaca. Da li i oni ulaze u podatke o njemackim zrtvama ili ih racunaju kao gubitke Jugoslavije. Ovo je bitna stavka jer je oko 20 mil njemaca bilo van teritorije Njemacke i bili su izuzetno radi da se prikljuce njemackoj armiji. Navise ih je bili u Ceskoj, Poljskoj, KRJ, SSSR-u.

4. Da li se u gubitke racunaju i vojnici koji su umrli u zarobljenistvu ili su streljani NAKON zavrsetka rata. (o znacaju ovog pitanja najbolje govori da je od oko 91000 vojnika zarobljenih u Staljingradu svega izmedu 9000 i 19000 prezivjelo, a ni nasi partizani ih nisu stedjeli).Da dodam da je svaki njemacki zarobljeni vojnik u rusiji odsluzio min 10 godina robije prije nego sto su ih pustili kucama,a mnogi to nisu prezivjeli.

5. Kako se tretiraju gubici Njemaca sa teritorija koje su njemackoj oduzete nakon rata i date Poljskoj i SSSR (Prusija i kompletan istok nekadasnje Njemacke).
Sačuvana
Director
Administrator
Potpukovnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Октобар 27, 2007, 04:06:25 »

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties#endnote_Germany1

Evo vikipedia je skupila sve podatke i sabrala ih . Posebno obrati pažnju na male brojeve pored svake zemlje jel tu imaš objašnjenja na skoro sva tvoja pitanja .
Sačuvana

"Prokleti da ste, nikada necete dobiti orden "Purple Heart" krijuci se u zemunici ! Za mnom !"
Captain Henry P. Jim Crowe - 13.01.1943. - (Gvadalkanal)
"Purple Heart" orden - dodeljuje se ranjenim i poginulim
baclawa
Major
*
Van mreže Van mreže

416173423

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: Октобар 27, 2007, 05:40:16 »

Evo vikipedia je skupila sve podatke i sabrala ih . Posebno obrati pažnju na male brojeve pored svake zemlje jel tu imaš objašnjenja na skoro sva tvoja pitanja .

Znam da zvu?im skepti?no, ali ?isto sumnjam da je mogu?e utvrditi ta?an podatak. Velika papazjanija je bio taj WW2 da bi mogli da se izvuku ta?ni kona?ni brojevi  :was:
Sačuvana

... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...
marat
Mladji vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Октобар 27, 2007, 06:06:14 »

hvala o veliki manitu
Odlican sajt sto se mene tice dobio sam sta sam trazio.
najvise sam iznenadjen gubicima Litvanije.
A sto se nas tice konacno nalazim potvrdu da smo debelo pretjerivalii, mislim da je ideja bila da se prikazemo kao narocito pogodjeni da bi dobili vecu pomoc, a pored toga statistika je morala nekako da pokrije i nestanak 500.000 njemaca.
Mada ni 1000000 nije nimalo malo, naprotiv.
naravno da se tacni gubici ne znaju i nikada se tacno u broj nece saznati, ali makar na nivou hiljada ili kod vecih drzava desetina hiljada mislim da je moguce biti prilicno pouzdan.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Јануар 22, 2012, 10:43:37