|
ACHTUNG
|
 |
« poslato: Октобар 03, 2007, 09:18:19 » |
|
Od juce smo na forumu uveli jednu novinu: dodelu medalja zasluznim clanovima. Prvi koji je dobio medalju je @ki. Kao sto smo i najavili, sada cemo vam objasniti zasto smo se odlucili na ovaj potez. Naime, cin clana foruma, koji se dobija linearnim uvecavanjem broja poruka, cesto nije pravo stanje stvari po pitanju koliko je isti clan doprineo forumu. Znaci, cin potpukovnika ne mora da znaci da je clan sa tim cinom zasluzniji za razvoj foruma i sajta od nekog sa cinom porucnika, na primer. Upravo zato uvodimo medalje - kao vid nagrade najzasluznijim kolegama na forumu.
Medalje koje se dodeljuju su samo iz WW2. Medalje dodeljuje samo "vrhovna komanda". Odluku o tome ko dobija medalju donosi samo "vrhovna komanda" (ovim se sprecava bilo kakva zloupotreba istih). Znaci, nema glasanja oko medalja, preporuka drugih clanova (preko "veze") i slicno. "Vrhovna komanda" odlucuje klasu medalje koju ce da dobije nagradjeni clan - znaci moze da bude britanska, americka, nemacka, ruska,... ali da je u zadatoj klasi. Takodje, moze da izabere medalju nekog roda vojske, ako mu to bude ponudjeno.
Pojasnicu kako mi biramo kandidate za medalju. Znaci, kod clana foruma se gleda:
Primarno:
-pisanje tekstova (broj tekstova, kvalitet tekstova) -ucestvovanje u razvoju foruma ili sajta (doprinos projektu koji je od velikog znacaja, ne ukljucujuci tekstove)
Sekundarno:
-konstruktivno ucestvovanje na forumu -staz na forumu
Dodeljena medalja se moze zameniti medaljom veceg stepena. Na primer, posle dodeljenog Iron Crossa 2. stepena, sledi Iron Cross 1. stepena. Ovo se postize ponovljenim postupcima koji su gore navedeni ili postupkom koji se jako istice.
Mislim da ne treba praviti veliku buku oko ovoga, niti se treba preterano uzbudjivati. Mi cemo se truditi da budemo apsolutno korektni i da svakom, ko zasluzi, dodelimo medalju u dogledno vreme. Kao sto sam napomenuo, ovo je vrsta nagrade koju clan foruma dobija zbog postupaka koji su doprineli razvoju ovog projekta. Medalje su simbolicne prirode i ne treba ih nikako povezivati sa politikom drzava kojima pripadaju.
Pozdrav
|