|
baclawa
|
 |
« poslato: Октобар 01, 2007, 08:58:56 » |
|
U poslednje vreme mi se dešava ?udan problem. Ne mogu da skinem ni jednu sliku sa Foruma! Napominjem da mi to ranije nije bio problem. Skidao sam i *.jpg i *.gif fajlove bez problema. Odnedavno, kada probam da skinem sliku (desni klik -> save as) da mi Win opciju da sa?uvam kao jpg ili gif i ja to izaberem. Ali! Skinuta slika bude bez ekstenzije! Dodelim joj ja ekstenziju i slika dobije ikonicu, ima veli?inu, sve izgleda OK, ali ne može da je otvori ni jedan program Nije do ra?unara jer sam proverio na dva potpuno razli?ita. Možda je problem što to skidam iz Internet Explorera? Nemam pojma  Pomo? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Октобар 01, 2007, 09:42:54 » |
|
Pošto si ti za sada jedini koji ima problem to govori da je problem na tvom PC-ju . Problem sigurno nije taj što koristiš IE ali može da bude da ti se IE sjebao .
Ako neko ima sli?nih problema neka nas obavesti o tome . Šta bi mogao biti uzrok kod tebe ne znam , a valjda ?e neko ko je imao nekad sli?nih problema mo?i da ti pomogne .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Prokleti da ste, nikada necete dobiti orden "Purple Heart" krijuci se u zemunici ! Za mnom !" Captain Henry P. Jim Crowe - 13.01.1943. - (Gvadalkanal) "Purple Heart" orden - dodeljuje se ranjenim i poginulim
|
|
|
|
ACHTUNG
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Октобар 02, 2007, 01:35:29 » |
|
Evo sad sam probao iz IE i nemam nikakvih problema. Save as i to je to. Za neke slike ti stavi naziv index.php.jpg, ali to je opet slika.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill
|
|
|
|
baclawa
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Октобар 03, 2007, 12:00:04 » |
|
Evo sad sam probao iz IE i nemam nikakvih problema. Save as i to je to. Za neke slike ti stavi naziv index.php.jpg, ali to je opet slika. Da, ali ja nemam ni taj *.php.jpg. Samo php  @ Director Nije samo na mom ra?unaru! Isto je i na ra?unaru koji koristim na poslu! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...
|
|
|
|
Rade
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Октобар 03, 2007, 10:56:56 » |
|
Kada skidas sliku dodeli joj ekstenziju i mislim da ces time resiti svoj problem...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
baclawa
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Октобар 03, 2007, 01:08:54 » |
|
Kada skidas sliku dodeli joj ekstenziju i mislim da ces time resiti svoj problem... Napomenuo sam da ni to ne uspeva. Zanimljivo, sliku stug-a iz kviza sam uspeo da skinem i na poslu i kod ku?e. I u oba slu?aja imaju ekstenziju i fino "rade" :was:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Октобар 03, 2007, 02:58:05 » |
|
Ti si napomenuo da si birao gif ili jpg opciju a Rade ti kaze da ru?no dodaš iza imena fajla ".jpg" , bez ovih navodnika
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Prokleti da ste, nikada necete dobiti orden "Purple Heart" krijuci se u zemunici ! Za mnom !" Captain Henry P. Jim Crowe - 13.01.1943. - (Gvadalkanal) "Purple Heart" orden - dodeljuje se ranjenim i poginulim
|
|
|
|
baclawa
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Октобар 03, 2007, 08:52:14 » |
|
Ali! Skinuta slika bude bez ekstenzije! Dodelim joj ja ekstenziju i slika dobije ikonicu, ima veli?inu, sve izgleda OK, ali ne može da je otvori ni jedan program Ipak sam spomenuo da sam stavljao ekstenziju ru?no...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
baclawa
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Октобар 06, 2007, 05:20:05 » |
|
Nije problem nego pitanje... Šta zna?i ono: "Lepljiva tema" što stoji pored nekih tema?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Октобар 07, 2007, 11:18:08 » |
|
Lepljiva Tema ili na engleskom Sticky topic je sistem uveden na forumima kako bi važne teme uvek ostale u vrhu stranice . Tako se spre?ava da na primer pravila foruma (tema) jednog dana ne ode na 10 stranu .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ACHTUNG
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Октобар 14, 2007, 02:47:15 » |
|
Verovatno ste do sada primetili da je forumu u nekim situacijama bio nedosupan. Jedini razlog ovoga jeste ocajan host provajder. Mi smo jos ranije odlucili da zakupimo vise prostora, ali smo sada odlucili i da promenimo hosting. Znaci, u narednih nekoliko dana, www.drugisvetskirat.org se seli na drugi server, sa mnogo vise prostora za rad (1 Gb naspram sadasnjim 100 MB). Ovo radimo iz dva razloga: potrebno je vise prostora za sajt, a drugi razlog je vec pomenut. Mi cemo vas na vreme obavestiti kada i koliko nece raditi forum usled preseljenja. Posle toga mozete ocekivati brzi i, pre svega, sigurniji forum, kao i sajt. Toliko o tome za sada, preseljenje se vrsi sledece nedelje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill
|
|
|
|
baclawa
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Октобар 15, 2007, 09:55:30 » |
|
Verovatno ste do sada primetili da je forumu u nekim situacijama bio nedosupan. Jedini razlog ovoga jeste ocajan host provajder. Mi smo jos ranije odlucili da zakupimo vise prostora, ali smo sada odlucili i da promenimo hosting. Znaci, u narednih nekoliko dana, www.drugisvetskirat.org se seli na drugi server, sa mnogo vise prostora za rad (1 Gb naspram sadasnjim 100 MB). Ovo radimo iz dva razloga: potrebno je vise prostora za sajt, a drugi razlog je vec pomenut. Da li privatne poruke "smetaju" tj. da li da ih brišemo i ostavimo više prostora za Forum i Sajt ili su nebitne, odnosno - ne smetaju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Октобар 16, 2007, 03:27:56 » |
|
U suštini bi pomoglo ali u procentu od oko 0,0001% . Naše pp zauzimaju možda 20KB što je za ukupnu memoriju nebitno . Ne optere?uj se time slobodno ih ?uvaj .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jobo
Vodnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Октобар 17, 2007, 12:38:16 » |
|
Verovatno ste do sada primetili da je forumu u nekim situacijama bio nedosupan. Jedini razlog ovoga jeste ocajan host provajder. Mi smo jos ranije odlucili da zakupimo vise prostora, ali smo sada odlucili i da promenimo hosting. Znaci, u narednih nekoliko dana, www.drugisvetskirat.org se seli na drugi server, sa mnogo vise prostora za rad (1 Gb naspram sadasnjim 100 MB). Ovo radimo iz dva razloga: potrebno je vise prostora za sajt, a drugi razlog je vec pomenut. Mi cemo vas na vreme obavestiti kada i koliko nece raditi forum usled preseljenja. Posle toga mozete ocekivati brzi i, pre svega, sigurniji forum, kao i sajt. Toliko o tome za sada, preseljenje se vrsi sledece nedelje. obavestite samo gde
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
baclawa
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Октобар 17, 2007, 03:00:51 » |
|
U suštini bi pomoglo ali u procentu od oko 0,0001% . Naše pp zauzimaju možda 20KB što je za ukupnu memoriju nebitno . Ne optere?uj se time slobodno ih ?uvaj . Wazhi... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|