Neki ljudi su prijavili probleme prilikom postavljanja slika na forum. Ta nemogucnost se javila zato sto sam ja smanjio maksimalnu velicinu uploadovane slike na
85 KB, a verovatno cu smanjiti na
50 KB uskoro. Zasto?
U procesu smo planiranja prostora na serveru za sajt. Pocetni zakupljeni prostor nam ne daje mesta za razbacivanje. Najvise se gubi na slikama i zato sam prinudjen na ovaj korak. Ipak, ako zelite da postavite slike visokog kvaliteta, uvek ima nacina. Ja takav nacin sam poceo da praktikujem od skoro, a sada cu napisati tutorijal o uploadu slika na
imageshack. Vecina je cula za tu mogucnost, ali cu ipak napisati osnovne korake kada zelite da ubacite sliku u tekst, bez uploadovanja slike na nas server.
1. Pocetna lokacija za upload je
http://imageshack.us/Imate dve opcije sto se tice lokacije slike koju cete uploadovati:
- sa vaseg hard diska (stiklirano
image)
- sa nekog url-a (stikliran
URL)
Posto je se upload sa url-a svodi samo na copy&paste istog gde je predvidjeno, objasnicu upload sa hard diska
2. Birate fajlOno sto vam treba jeste dugme
Choose. Browsujete do trazene slike i potom je izaberete opcijom
Open.
3. Host i kopiranje linkaSve sto je sada potrebno jeste da kliknete na dugme
host it!. Zavisno od velicine fajla i brzine vase internet veze, ovaj proces moze trajati duze ili krace.
Po zavrsetku, automatski cete biti prebaceni na sledecu stranu. Sada ja vasa slika
uploadovana na imageshackov server. Sada samo odaberite kako zelite da se prikaze u vasem tekstu, koji kucate na forumu. Toplo vam preporucujem opciju
Thumbnail for forums (1). U okviru ovoga, sve sto je potrebno da uradite jeste da kopirate link pored te opcije i pastujete ga u okviru svog tekst. I to je to!
Sada ce se u vasem tekstu pojaviti slika malih dimenzija koja ce se, kada se klikne na nju, otvoriti u novom prozoru, u svom punom sjaju.

Eto, mislim da sam bio dovoljno detaljan. Ako je ostalo jos nesto nejasno slobodno ovde pitajte.