Drugi Svetski Rat
Фебруар 09, 2012, 06:39:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Pristup podforumu "Multimedija" imaju samo registrovani korisnici

Website   Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Postavljanje slika  (Pročitano 1930 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ACHTUNG
Administrator
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Germany Germany

482638609 nesic_nikola@yahoo.com nesic_nikola@yahoo.com

Pogledaj profil WWW E-mail
« poslato: Август 03, 2007, 12:36:16 »

Neki ljudi su prijavili probleme prilikom postavljanja slika na forum. Ta nemogucnost se javila zato sto sam ja smanjio maksimalnu velicinu uploadovane slike na 85 KB, a verovatno cu smanjiti na 50 KB uskoro. Zasto?

U procesu smo planiranja prostora na serveru za sajt. Pocetni zakupljeni prostor nam ne daje mesta za razbacivanje. Najvise se gubi na slikama i zato sam prinudjen na ovaj korak. Ipak, ako zelite da postavite slike visokog kvaliteta, uvek ima nacina. Ja takav nacin sam poceo da praktikujem od skoro, a sada cu napisati tutorijal o uploadu slika na imageshack. Vecina je cula za tu mogucnost, ali cu ipak napisati osnovne korake kada zelite da ubacite sliku u tekst, bez uploadovanja slike na nas server.

1. Pocetna lokacija za upload je http://imageshack.us/

Imate dve opcije sto se tice lokacije slike koju cete uploadovati:

- sa vaseg hard diska (stiklirano image)

- sa nekog url-a (stikliran URL)

Posto je se upload sa url-a svodi samo na copy&paste istog gde je predvidjeno, objasnicu upload sa hard diska

2. Birate fajl

Ono sto vam treba jeste dugme Choose. Browsujete do trazene slike i potom je izaberete opcijom Open.

3. Host i kopiranje linka

Sve sto je sada potrebno jeste da kliknete na dugme host it!. Zavisno od velicine fajla i brzine vase internet veze, ovaj proces moze trajati duze ili krace.

Po zavrsetku, automatski cete biti prebaceni na sledecu stranu. Sada ja vasa slika uploadovana na imageshackov server. Sada samo odaberite kako zelite da se prikaze u vasem tekstu, koji kucate na forumu. Toplo vam preporucujem opciju Thumbnail for forums (1). U okviru ovoga, sve sto je potrebno da uradite jeste da kopirate link pored te opcije i pastujete ga u okviru svog tekst. I to je to!

Sada ce se u vasem tekstu pojaviti slika malih dimenzija koja ce se, kada se klikne na nju, otvoriti u novom prozoru, u svom punom sjaju. Namig

Eto, mislim da sam bio dovoljno detaljan. Ako je ostalo jos nesto nejasno slobodno ovde pitajte.

Sačuvana

History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill
baclawa
Major
*
Van mreže Van mreže

416173423

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Септембар 24, 2007, 12:44:46 »

Pošto ima dosta problema (ili ih barem ja imam) oko postavljanja slika prilikom koriš?enje usluga imageshack.us servisa, ima li nekog drugog na?ina da se slike stave u post, a da ostane thumbnail pa kada je klikneš da se uveli?a?
Sačuvana

... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...
ACHTUNG
Administrator
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Germany Germany

482638609 nesic_nikola@yahoo.com nesic_nikola@yahoo.com

Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #2 poslato: Септембар 24, 2007, 12:50:48 »

Ne razumem zasto te zeza imageshack. Meni savrseno radi. U cemu je konkretno problem?
Sačuvana

History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill
baclawa
Major
*
Van mreže Van mreže

416173423

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: Септембар 24, 2007, 07:50:27 »

Ne razumem zasto te zeza imageshack. Meni savrseno radi. U cemu je konkretno problem?

Pa zato što uradim sve kako si napisao u uputstvu, ali kada klikneš na sliku koju priložim, baci te na imageshack.us umesto da uveli?a sliku. Pogledaj slike koje sam umetao u prethodne postove... paranoja
Sačuvana

... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...
andrej
Desetar
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Јул 19, 2008, 08:06:36 »

Ako mogu da dodam kako postaviti sliku (na drugom sajtu )  http://www.imagetitan.com/

Browse - u?itaj sliku - idi na Rating, izaberi "Not safe to work", kopiraj ceo link u CLICKABLE THUMBNAIL FOR MESAGE BOARDS FOR FORUM" i isti taj link pejstuj na forum.
« Poslednja izmena: Јул 19, 2008, 08:11:29 andrej » Sačuvana
baclawa
Major
*
Van mreže Van mreže

416173423

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #5 poslato: Јул 19, 2008, 09:33:53 »

Ako mogu da dodam kako postaviti sliku (na drugom sajtu )  http://www.imagetitan.com/

Postoji u Kantini tema koja se bavi IT pitanjima. Postavi pitanje tamo.
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Јануар 21, 2012, 08:06:12