Drugi Svetski Rat
Фебруар 09, 2012, 07:30:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Pristup podforumu "Multimedija" imaju samo registrovani korisnici

Website   Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  
Autor Tema: Ljudski gubici u Drugom svetskom ratu  (Pročitano 10618 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ACHTUNG
Administrator
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Germany Germany

482638609 nesic_nikola@yahoo.com nesic_nikola@yahoo.com

Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #30 poslato: Септембар 09, 2009, 11:31:43 »

Него ми се чини да на овом форуму администрација не дозвољава дискусије о злочинима, а ово је, исто ми се тако чини отишло превише у том правцу.

Katanac je vec bio spreman, jer rasprave bez cinjenica, a posebno kad se radi o relacijama partizani-cetnici, kao i o zlocinima, uvek zavrse sa jednim teskim metalnim primerkom na sebi.

Izgleda da je pogled na istoriju konacno uperen kroz prave oci - objektivne.
Sačuvana

History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill
Director
Administrator
Potpukovnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: Септембар 09, 2009, 07:39:42 »

Kao što simo rece. Detaljisanja o ratnim zločinima su zabranjena. Tolerišemo da se piše u globalu, spomenite iz kog izvora je podatak i to je sve. Svako neka kada vidi izvor neka proceni da li ce da veruje tome ili nece. Nikakvi detalji tamo toliko tamo ovoliko nisu tema ovog foruma. Po meni je nemoguće reći koliko je gde poginulo u bivsoj YU ali demografski gubitak se može bar približno izracunati. Takođe bez nacionalnih etiketiranja.

Da se vratimo na temu.

Demografski gubitak je izgubljeno stanovništvo a žrtve su poginuli. Znači kad neko piše imajte to na umu. Primera radi dosta Nemaca iz vojvodine je izbeglo pred rusima, dosta pripadnika poraženih političkih opcija iz YU (sa porodicama) je takođe pobeglo. Svi oni zajedno sa poginulima su demografski gubitak.

PS : postovi sa etiketama koja nacija sta oce izbrisani. Totalno nebitno za ovu pricu a ubuduce i kažnjivo.
« Poslednja izmena: Септембар 09, 2009, 07:41:50 Director » Sačuvana

"Prokleti da ste, nikada necete dobiti orden "Purple Heart" krijuci se u zemunici ! Za mnom !"
Captain Henry P. Jim Crowe - 13.01.1943. - (Gvadalkanal)
"Purple Heart" orden - dodeljuje se ranjenim i poginulim
geometar19
Stariji vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: Јул 01, 2010, 10:46:42 »

citat (vathra) :      
  Zarobljeni sovjetski vojnici
Po nemačkim izvorima, između 5,2 i 5,75 miliona.
Sovjetski izvori, navode da je nestalih i zarobljenih 4,45 miliona + 0,5 Iz zarobljeništva se vratilo 1,84 miliona ljudi, emigriralo je 0,18, a ostatak je umro u zarobljeništvu ......"
             Ima li podataka o zarobljenim nemackim vojnicima ?
                               Kod Staljina ?   Kod Broza ?                              Pita se
« Poslednja izmena: Јул 01, 2010, 11:06:38 geometar19 » Sačuvana
vathra
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: Јул 12, 2010, 11:45:24 »

Ima li podataka o zarobljenim nemackim vojnicima ?
Kod Staljina ?   Kod Broza ?
Подаци о заробљеницима у СССР постоје, наведени су у студији Кривошејева.
Совјети су заробили око 3,77 милиона војника (половина од тог броја током 1945. године)
У заробљеништву је укупно умрло око 15% војника.

За Југославију не знам.
Sačuvana

"If it wasn't for those damn Yanks, we could have kept the war going another 10 years!"
Dylan Dog
Gost
« Odgovor #34 poslato: Јануар 25, 2011, 11:37:14 »

Пар података из студије Кривошејева...
Број умрлих војника Немаца и савезника
Земља   Број умрлих (убијено, умрло од рана и болести, нестали и губици ван борбе)
Немачка   3,6 милиона (процена)
Мађарска   295.300
Румунија   43.910
Италија   245.388
Ovo za Rumune je greska, ili je Krivosejev Krivotvorio Big smiley , salim se, i dobro sam prostudirao problematiku, pre ovoga. Najbolji rezultat, koji sam, po meni, postigao u istrazi, je ovaj:

http://img521.imageshack.us/img521/1544/39989681.jpg
Ljudski gubici u Drugom svetskom ratu

Dacu i podatke i komentar
Approximately 370,000 Romanian soldiers were killed during the conflict
http://en.wikipedia.org/wiki/Romania_in_World_War_II

Drugi podaci govore o 450.000 poginulih vojnika, a od toga je ne vise od 170.000 (najveci podatak koji sam nasao) u borbi protiv Nemacke
http://www.historyonthenet.com/WW2/statistics.htm

Axis History forum daje podatke od 72.000-370.000 (podatak sa wikipedije se ponavlja) poginulih rumunskih vojnika na ruskom frontu.
Negde se pominju vojni rumunski gubici od 300.000 (i ruski front, i protiv nemacke)
Ovde je jedna tabale, nisu samo vojne zrtbe, pogledajte, jer mi se cini da su ukljucena novija saznanja (a i slucaj Rumunije):
http://www.threeworldwars.com/overview.htm
ima jos...

Da malko komentarisem i razmislim. Da je rumuniskih vojnika na ruskom frontu poginulo 6 puta manje od italijanskih (a Italijana posle 1943. tamo nema) ... hmmm!?
Uz takvu brojku 1.200.000, neka je to cifraukupno angazovanih tokom 3 godine rata protiv SSSR, neka je i duplo manja, a da ih je poginulo 44.000... ne verujem, to bi bio odlican "prosek" (izvinite na nedolicnom izrazu).
Na vise mesta sam procitao da je broj angazovanih rumunskih vojnika jednak broju svih ostalih nemackih saveznika. Dakle uz sav respekt prema Krivosejevu, potrazite, prostudirajte ove brojke, videcete drugacije podatke, a tesko cete ih nalaziti.
Sačuvana
vathra
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: Јануар 26, 2011, 11:08:17 »

Пар података из студије Кривошејева...
Број умрлих војника Немаца и савезника
Земља   Број умрлих (убијено, умрло од рана и болести, нестали и губици ван борбе)
Немачка   3,6 милиона (процена)
Мађарска   295.300
Румунија   43.910
Италија   245.388
Ovo za Rumune je greska, ili je Krivosejev Krivotvorio Big smiley , salim se, i dobro sam prostudirao problematiku, pre ovoga. Najbolji rezultat, koji sam, po meni, postigao u istrazi, je ovaj:
Грешка је до мене, заменио сам Италијане и Румуне... 

Ево и допуне:
Италија:
умрло (у борби, болест, несрећни случај) 43910,
Заробљено 48957, од тога умрло 27683

Румунија
умрло (у борби, болест, несрећни случај) 245388,
Заробљено 229682, од тога умрло 54612
Што даје укупно тачно 300 хиљада умрлих на источном фронту (сумњиво округао број).
Sačuvana

"If it wasn't for those damn Yanks, we could have kept the war going another 10 years!"
Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Јануар 19, 2012, 11:58:55