Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #75 poslato: Новембар 29, 2009, 08:34:49 » |
|
šđčćž, zar ne rade ? Ili misliš na nešto drugo ?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Новембар 29, 2009, 08:38:38 Director »
|
Sačuvana
|
"Prokleti da ste, nikada necete dobiti orden "Purple Heart" krijuci se u zemunici ! Za mnom !" Captain Henry P. Jim Crowe - 13.01.1943. - (Gvadalkanal) "Purple Heart" orden - dodeljuje se ranjenim i poginulim
|
|
|
Nenad M
Stariji vodnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #76 poslato: Март 10, 2010, 04:33:22 » |
|
Ево један предлог од мене. Шта мислите да у одликовања уведете Орден Белог Орла или Карађорђеву звезду и највише одликовање код комуниста(не знам која су њихова одликовања, пошто сам опредељен за четнике), мислим ако већ нисте наравно.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Март 10, 2010, 04:35:20 Nenad M »
|
Sačuvana
|
,,Otadzbina se ne nosi na djonovima cipela.''-general Dragoljub Mihailovic pukovniku Mekdauelu 1.11.1944. u Boljanicima.
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #77 poslato: Март 10, 2010, 07:54:56 » |
|
Kada neko zasluži orden, mi ga pitamo od koje nacije/vojske želi i onda mu mi ponudimo par njih iz te vojske/nacije koji su u skladu sa onim za šta mu dodeljujemo orden.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Prokleti da ste, nikada necete dobiti orden "Purple Heart" krijuci se u zemunici ! Za mnom !" Captain Henry P. Jim Crowe - 13.01.1943. - (Gvadalkanal) "Purple Heart" orden - dodeljuje se ranjenim i poginulim
|
|
|
Heinz Guderian
Desetar
Van mreže
 Germany
|
 |
« Odgovor #78 poslato: Април 27, 2010, 09:37:01 » |
|
Predlazem da se napravi Podforum "kolekcionarstvo" ili tema negde gde ljudi mogu da stavljaju slike predmeta , uniformi , kokardi , oruzja , dokumenata iz 2. svetskog rata koji oni poseduiju ili neko drugi.
Ili mi recite gde mogu da otvorim tu temu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Klotzen, nicht Kleckern!
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #79 poslato: Април 27, 2010, 12:37:14 » |
|
Možeš u ww2 zanimljivosti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
tihi
|
 |
« Odgovor #80 poslato: Април 27, 2010, 12:40:46 » |
|
šđčćž, zar ne rade ? Ili misliš na nešto drugo ?
Malo kasnim ali,mislio sam na one silne textove koje je neko copy paste ,ili pisao kako vec gde su umesto dela slova karakteri koji tu ne bi trebali biti,pa je zamorno citati sam text.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #81 poslato: Април 27, 2010, 12:58:33 » |
|
kasniš malo više  . Taj problem smo imali pre nekih godinu-dve i jedva smo ga rešili. Oduvek smo imali podršku i za ćirilicu i za latinicu međutim posle jednog update-a se to pokvarilo pa smo imali muke dok to nismo "opravili". Nažalost tekstovi na ćirilici postadoše hijeroglifi a na latinici se ne vide neka od naših slova. No većina tekstova je i na sajtu a tamo je sve kako treba pa ako čitaš neke od tih proveri prvo celu temu da li je tekst na sajtu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dylan Dog
Gost
|
 |
« Odgovor #82 poslato: Април 29, 2010, 07:28:04 » |
|
Sugerisem da se u adekvatnom delu foruma obradi Rusko-Poljski rat 1919-1921. Mislim da je na neki nacin vezan za kasnije dogadjaje tokom, i neposredno pre WW2. Avgust 1920. Predlozi i Sugestije
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Април 29, 2010, 07:41:30 Dylan Dog »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Azinjo
|
 |
« Odgovor #83 poslato: Мај 09, 2010, 10:30:55 » |
|
Nisam vidio ni jednu temu u kojoj se polemiše o uzrocima i povodima početka drugog svjetskog rata,možda nisam dobro sve pregledo....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
U ovom poslu važi samo jedno pravilo;Ništa nije onako kako se cini da jest!
|
|
|
|
ACHTUNG
|
 |
« Odgovor #84 poslato: Мај 10, 2010, 10:51:53 » |
|
Ovde imaš kategoriju "Bura se sprema" namenjena tome, a ona ima podforume - Prvi svetski rat, Vajmarska republika i Mir u zenitu. Znači, u tom delu može da se raspravlja o bilo kom uzroku ww2 koji su najvećim delom iz tog perioda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill
|
|
|
balf
Zastavnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #85 poslato: Мај 30, 2010, 03:50:50 » |
|
pre nego ista napisem zelim da budem siguran da sam dobro procitao i razumeo pravila...
nisam strucnjak za oruzje nisam strucnjak za taktiku nisam strucnjak za analitiku kad malo bolje razmislim nisam uopste strucnjak
nemam svojih saznanja - vec iskljucivo procitanih jedino o cemu mogu pisati je licni utisak i iskustvo
iskreni pozdravi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
baclawa
|
 |
« Odgovor #86 poslato: Мај 31, 2010, 11:03:45 » |
|
pre nego ista napisem zelim da budem siguran da sam dobro procitao i razumeo pravila...
nisam strucnjak za oruzje nisam strucnjak za taktiku nisam strucnjak za analitiku kad malo bolje razmislim nisam uopste strucnjak
nemam svojih saznanja - vec iskljucivo procitanih jedino o cemu mogu pisati je licni utisak i iskustvo
iskreni pozdravi
Meni uopste nije jasno sta si hteo da kazes ovim! Otkud mi mozemo da znamo da li si (ili ne) razumeo pravila? Sto se tice drugih tvojih podnesaka, ni mi nismo neki analiticari i retko ko od nas poseduje licna saznanja... Takodje, ovde je dosta ljudi koji samo citaju tekstove, tako da nije neophodno nuzno da se ukljucujes u rat Foruma i/ili sajta u pisanom obliku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...
|
|
|
geometar19
Stariji vodnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #87 poslato: Јул 06, 2010, 10:20:11 » |
|
Director (citat): Kada neko zasluži orden, mi ga pitamo od koje nacije/vojske želi i onda mu mi ponudimo par njih iz te vojske/nacije koji su u skladu sa onim za šta mu dodeljujemo orden. To je sve ok ! I ono sto je predlagao baclawa.Al' kolko znam u WW2 su postojali i politicki cinovi !? Na primer : Politicki komesar,sekretar rejkom-a,pa razni nastavnici i referenti drustveno-politicke nastave ( u pauzi,izmedju dva jurisa..) Kod Nemaca ? Kod Engleza ?(mozda neko zna vise o tome?) Kad bi mi bio ponudjen cin (u skladu,naravno..) ja bih se smesta opredelio za "referenta",umesto za starijeg vodnika ! I sanjao bih,da jednog dana postanem POLITKOM,umesto Porucnika...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Јул 06, 2010, 10:31:32 geometar19 »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Director
Administrator
Potpukovnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #88 poslato: Јул 06, 2010, 12:35:40 » |
|
imaćemo to na umu kada za to dođe vreme.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Neman
Zastavnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #89 poslato: Август 22, 2010, 10:29:02 » |
|
Momci da li bi smeo da u podforumu o avionima otvorim temu u kojij bi mogao da vam postavim niz kratkih pitanja o aviaciju ww2 u opste. To bi bila kratka pitanja koja jednostavno po meni ne mogu dobiti svako zasebno svoju temu a i kada bi dobila ta tema bi imala post dva najvise. Ovako bi u jednoj temi ja a posle i ostali mogli postavljati kratka pitanja i dobijati odgovore a verujem da bi tema postala brzo obimna i veoma zanimljiva zbog svog sarenila .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|