Drugi Svetski Rat
Фебруар 09, 2012, 05:42:34 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Pristup podforumu "Multimedija" imaju samo registrovani korisnici

Website   Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  
Autor Tema: Posledice Prvog svetskog rata  (Pročitano 7335 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
vathra
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #15 poslato: Мај 27, 2009, 05:09:57 »

Ne znaš šta je gore, fašizam ili komunizam,kad malo bolje porazmisliš posle ovoliko godina to su braća blizanci!
Добро ти иде то размишљање!

У међуратним годинама тоталитарни режими у Италији, Немачкој и СССР су успели да извуку земљу из тешке кризе, и да остваре огроман привредни раст. (слично као и Кина данас)
Либерална економија то није у стању да уради.

Али, током ратних година се показало и друго лице, кад су разне земље запале у кризу. Да погледамо како је која држава то решила:
- САД: повећана права жена и црнаца
- СССР: смањен прогон цркве, као и неких традиција
- Италија: не знам довољно, али мислим да се није пуно променило до Немачке окупације
- Велика Британија: демонтирање колонијалног система (уз америчку помоћ да се одлуче)
- Немачка: Одлука да што пре побију Јевреје, чим су схватили да губе рат

Па сад ти реци да нема разлике...
Sačuvana

"If it wasn't for those damn Yanks, we could have kept the war going another 10 years!"
dr kassajic
Vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: Мај 29, 2009, 09:57:22 »

Sto se tice ko je koliko pobio naroda tu su egal ili vodi komunizam!
Sačuvana
vathra
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: Мај 29, 2009, 10:25:03 »

Имаш ли неке бројке и изворе да потврдиш своју тезу или си то изнео онако одокативно?
Sačuvana

"If it wasn't for those damn Yanks, we could have kept the war going another 10 years!"
dr kassajic
Vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: Мај 30, 2009, 10:36:45 »

History ch. emisija o Staljinu i Hitleru!
Sačuvana
MOTORISTA
Stariji vodnik
*
Van mreže Van mreže

Cuba Cuba

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #19 poslato: Мај 30, 2009, 10:40:06 »

History ch. emisija o Staljinu i Hitleru!

E to ti je baš objektivan izvor ROFL
Sačuvana

During the war...
dr kassajic
Vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: Мај 31, 2009, 09:54:07 »

Sto sta mu fali? streber
Sačuvana
baclawa
Major
*
Van mreže Van mreže

416173423

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #21 poslato: Јун 01, 2009, 08:38:21 »

Recimo objektivnost mu fali...
Sačuvana

... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...
dr kassajic
Vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: Јун 04, 2009, 11:08:24 »

Mislim da je to Vase licno misljenje! salutiranje
Sačuvana
dwollner
Zastavnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #23 poslato: Јун 04, 2009, 11:57:59 »

Mislim da je to Vase licno misljenje! salutiranje

hm...ti se vrtis oko cega?

1. jugoslovenskog komunizma i njegovih "zrtava" (specijalno srbijanska varijanta istih) ?
2. ruskog satelitskog komunizma?
3. kambodzanske varijante?
4. kuba, nikaragva, varijante?
5 varijante njam-njam poglavica iz crne afrike, koji su stvarali dzepne drzavice 60tih godina i proglasili sebe za komuniste , a zapravo su bili simpaticni ljudozderi?
6 muslimanska varijanta, bazirana na kuranu?
Sačuvana
Dylan Dog
Gost
« Odgovor #24 poslato: Јун 05, 2009, 12:07:43 »

Citat
Citat: dr kassajic  maj 29, 2009, 09:57:22 pm
Tako sam i ja mislio .
Mislio sam da je u sibirskim gulazima izginulo desetine miliona ljudi , cak vise zrtava , nego usled domovinskog rata .
Ispostavilo se , po ruskim izvorima da je bilo 1,6 miliona zrtava gulaga , i cistki . Zapadni izvori navode oko 0,5 miliona zrtava tokom , i posle Staljinove vladavine . Tako da obzirom da je samo u SSSR - u bilo preko 20 miliona zrtava fazizma nikako ne mogu biti egal , niti da je bilo vise zrtava komunistickih rezima . Komunizam je samo medijski anatemisan . A sto se tice opcija koje je dwollner naveo , mislim da je kambodzanska varijanta najkrvolocnija . Pol Pot  Namig
« Poslednja izmena: Јун 05, 2009, 02:29:50 Dylan Dog » Sačuvana
Rasho
Mladji vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #25 poslato: Јун 05, 2009, 11:15:21 »

Fašizam, nacizam i komunizam su totalitarne ideologije i na osnovu toga se mogu među njima povući mnoge paralele ali sama priroda i suština tih ideologija su totalno različite. U srži nacizma je bilo čisto zlo, sve se vrtjelo oko teorija o rasnoj supermaciji i potčinjavanju svijeta svojim sopstvenim interesima uz planove o zatiranju čitavih rasa i naroda, socijalne teme i pitanja su bili samo maska i mamac obeznađenim glasačima. S druge strane, komunizam je imao samo jedan cilj, društvo jednakih i ravnopravnih. Druga je stvar sad što je taj eksperiment, koji u teoriji odlično izgleda, propao. Znači, znak jednakosti između nacizma i komunizma nikako ne treba stavljati.

Gulazi jesu progutali stotine hiljada, možda i milione, i to jeste strašno, ali to je prvenstveno krivica Staljina, koji je bio veliki paranoik, nego sistema. Najviše žrtava su odnijeli ipak neuspjeli ekonomski i privredni eksperimenti koji su rezultirali glađu biblijskih razmjera (Ukrajina 30-ih godina i kineski "Veliki skok naprijed") ali tu ipak nije postojala namjera režima da pobije taj narod već je loše vođena politika dovela do svega toga.
Sačuvana
dr kassajic
Vodnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: Јун 09, 2009, 06:29:28 »

Bilo kako bilo cifre su milionske pa se svodi na isto,barem ja tako mislim!
Sačuvana
Dylan Dog
Gost
« Odgovor #27 poslato: Јун 10, 2009, 12:21:25 »

Citat
Bilo kako bilo cifre su milionske pa se svodi na isto,barem ja tako mislim!
Takodje je i u Kini bilo 10 - ak miliona , ili nesto vise zrtava fasizma . U poljskoj 5 - 6 miliona .Cifre jesu milionske , ali komunizam nije ni 30 % krvav , koliko fasizam , pa nikako ne moze biti isto . Najkrvolocniji komunista je Pol Pot sa oko 2 miliona zrtava njegovog rezima .
Sačuvana
vathra
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: Јун 10, 2009, 12:37:11 »

Najviše žrtava su odnijeli ipak neuspjeli ekonomski i privredni eksperimenti koji su rezultirali glađu biblijskih razmjera (Ukrajina 30-ih godina i kineski "Veliki skok naprijed") ali tu ipak nije postojala namjera režima da pobije taj narod već je loše vođena politika dovela do svega toga.
Da pomenemo i veliku glad u Indiji tokom rata.
Umrlo je preko milion ljudi, a smatra se da je razlog bio ekonomsko-političke prirode - hrane je bilo dovoljno, ali je zbog špekulacija cena skočila, tako da siromašni slojevi nisu mogli da je kupe u dovoljnoj meri.  WOW
Sačuvana

ACHTUNG
Administrator
Pukovnik
*
Van mreže Van mreže

Germany Germany

482638609 nesic_nikola@yahoo.com nesic_nikola@yahoo.com

Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #29 poslato: Јун 11, 2009, 01:33:05 »

Vi ste se pošteno off-topicovali na ovoj temi. Obrisao sam poslednje tri poruke jer nemaju ama baš nikakve veze sa temom.

Moraću u buduće da brišem poruke bez objašnjenja, jer ne može drugačije.
Sačuvana

History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Јануар 12, 2012, 04:37:10