Autor Tema: Пећанчеви Четници,Љотићевци и Недићевци  (Pročitano 2085 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ZBOR

• Desetar
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: Пећанчеви Четници,Љотићевци и Недићевци
« Odgovor #15 poslato: April 08, 2010, 04:40:58 posle podne »
Баклава мени ништа није јасно шта си хтео да кажеш том поруком?

Van mreže Nenad M

• Stariji vodnik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: April 08, 2010, 05:36:37 posle podne »
Мислим да је ЗБОР навео максималне цифре формација, у време њихове највеће снаге.
« Poslednja izmena: April 08, 2010, 05:52:43 posle podne Nenad M »
,,Otadzbina se ne nosi na djonovima cipela.''-general Dragoljub Mihailovic pukovniku Mekdauelu 1.11.1944. u Boljanicima.

Van mreže Zaslon

• Potporucnik
  • *
    • Pogledaj profil
    • Airserbia
« Odgovor #17 poslato: April 08, 2010, 06:50:16 posle podne »
@ZBOR

Citat
Поставља се питање зашто те формације немају много места у историјским уџбеницима.

Meni nije jasno kakvo ti pitanje postavljaš? Na kakve to istorijske udžbenike misliš? Kakvo to mesto treba da imaju saradnici okupatora? Ako mene pitaš - nikakvo!

Pričaš o 50-60.000 (ne bih se uplitao u relevantnost broja) antipartizanskih boraca koje su naoružali okupatori (tvoje reči) i koji su od tih partizana i njihovih saveznika  poraženi (zajedno sa onima koji su ih naoružali) i šta očekuješ da piše u udžbeniku (pazi udžbenik to je učilo) ... a naravno kao i svugde u svetu istoriju pišu pobednici ?!? Stvarni nije jasno kakvo mesto očekuješ za ove formacije?

Van mreže ZBOR

• Desetar
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: April 08, 2010, 06:57:56 posle podne »
Историја не трпи политику,чињеница је и да су партизани сарађивали са окупатором на Неретви 1943,Лијевча Пољу 1945,код Краљева 1941...али то није разлог да се партизани не уврсте у Уџбеник зар не?
Чињеница је и да је Срба највише било у Четницима и Недићевцима,па тек онда у комунистима.
Ја рецимо партизане и Црвену Армију доживљавам као окупаторе,али то је мој лични Хришћански став који је потпуно небитан за Историјску Науку.

Српска државна стража (СДС), оружана формација створена 3. фебруара 1942. од бивше жандармерије и полиције владе Милана Недића. Борила се против Народноослободилачког покрета на територији Србије. У више наврата имала је окршаје и са четницима Михаиловића. Деловала је самостално, а током немачких операција под немачком оперативном командом.При формирању имала је 17.000 људи, а почетком 1943., заједно са помоћним службама и наоружаном сеоском милицијом 36.716.

P.S. Острашћеност,политика и мржња су потпуно непотребни.

« Poslednja izmena: April 08, 2010, 07:06:38 posle podne ZBOR »

Van mreže Zaslon

• Potporucnik
  • *
    • Pogledaj profil
    • Airserbia
« Odgovor #19 poslato: April 08, 2010, 07:20:24 posle podne »
Pa ti ili ne čitaš šta ja pišem ili ti ne odgovara pa tumačiš kako hoćeš. Istoriju u udžbenicima (a to su one knjige iz kojih neko uči) svugde pišu POBEDNICI. Da su nemci i njihovi saradnici "nedićevci" pobedili u WW2 udžbenici istorije bi naravno bili drugačiji.

A ti meni reci, u kojoj se to zemlji (koja je bila okupirana od strane Nemaca) o saradnicima okupatora piše (i uči) sa pijetetom i "rečima hvale", ko posvećuje veliki prostor takvim vojnim ili političkim formacijama?

Citat
P.S. Острашћеност,политика и мржња су потпуно непотребни.

Iskreno nemam pojima na šta ovim misliš, navedi moje reči gde "govori" politika i ostrašćenost a posebno me inetresuje gde to sa MRŽNJOM pišem (naravno ako se ovaj tvoj citat odnosi na moj post).

Van mreže ZBOR

• Desetar
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: April 08, 2010, 07:27:21 posle podne »
Ја сам већ рекао да је то моје лично мишљење да Црвену Армију сматрам окупаторском.А моје мишљење нема неки велики значај.
Немачка је Окупирала Југославију,самим тим Михаиловићева герила је изгубила легитимитет.

Седишта пукова СДК:

•1. у Краљеву
•2. у Крагујевцу
•3. у Шапцу
•4. у Смедереву
•5. у Крушевцу

Касније је Ђуришић ушао у састав СДК са 3800 војника и додао још 3 пука,тада се бројност СДК повећала на око 10 000.јесени 1944.
« Poslednja izmena: April 08, 2010, 07:29:43 posle podne ZBOR »

Van mreže ZBOR

• Desetar
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: April 08, 2010, 08:49:42 posle podne »
Мислим да је ЗБОР навео максималне цифре формација, у време њихове највеће снаге.

Хоћеш да кажеш да су подаци нетачни упркос томе што сам навео изворе?

Van mreže ACHTUNG

• Administrator
  • Pukovnik
  • *
  • Country: de
    • ICQ glasnik - 482638609
    • MSN glasnik - nesic_nikola@yahoo.com
    • Yahoo brzi glasnik - nesic_nikola@yahoo.com
    • Pogledaj profil
    • Drugi svetski rat
    • Imejl
« Odgovor #22 poslato: April 08, 2010, 08:57:13 posle podne »
A ti hoces da kazes da je gosn Samardzic i kompanija izvor u koji ne treba sumnjati?
History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill

Van mreže ZBOR

• Desetar
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: April 08, 2010, 08:58:51 posle podne »
A ti hoces da kazes da je gosn Samardzic i kompanija izvor u koji ne treba sumnjati?

Али он није једини извор,навео сам рецимо Доктора Слијепчевића који је један од наших највећих историчара у историји.

Van mreže Nenad M

• Stariji vodnik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: April 08, 2010, 09:18:34 posle podne »

А ко је рекао да је цитирао Самарџића? Ово су Слијепчевић, Карапанџић, Костић...
,,Otadzbina se ne nosi na djonovima cipela.''-general Dragoljub Mihailovic pukovniku Mekdauelu 1.11.1944. u Boljanicima.

Van mreže ZBOR

• Desetar
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: April 08, 2010, 09:27:53 posle podne »

А ко је рекао да је цитирао Самарџића? Ово су Слијепчевић, Карапанџић, Костић...

СДС- 36.716 Станислав Краков-Генерал Недић
СДК-10 500 Franz W., Seidler, Die Kollaboration 1939 - 1945, Herbig , ISBN 3-7766-1908-2

Van mreže nenad_janjic

• Vodnik
  • *
  • Country: cs
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 12, 2011, 03:01:23 posle podne »
Овде се прича о СДК,СДС и Пећанчевим Четницима,али да напоменем да су збораши били хапшени док је на челу владе био Милан Стојадиновић,јер су јавно говорили да копира фашизам и нацизам,а од почетка Другог светског рата,радили су најбоље за Србију,да буде што мање одмазда.Збораша је највише било у СДК,скоро сваки добровољац је био у Збору.
Ravna Gora pobediti mora.

Van mreže vathra

• Pukovnik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 12, 2011, 03:50:54 posle podne »
Овде се прича о СДК,СДС и Пећанчевим Четницима,али да напоменем да су збораши били хапшени док је на челу владе био Милан Стојадиновић,јер су јавно говорили да копира фашизам и нацизам,а од почетка Другог светског рата,радили су најбоље за Србију,да буде што мање одмазда.Збораша је највише било у СДК,скоро сваки добровољац је био у Збору.
Да ли би онда могао да објасниш због чега у Крагујевцу, где су биле јединице СДК, стрељано за одмазду 2700 људи, и још 400 претходни дан, иако је било одређено да се стреља укупно 2700, док рецимо у Крушевцу, где није било СДК, није било стрељних, иако је било одређено да се стреља?
"If it wasn't for those damn Yanks, we could have kept the war going another 10 years!"

Van mreže nenad_janjic

• Vodnik
  • *
  • Country: cs
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #28 poslato: Februar 06, 2012, 08:48:30 pre podne »
Нађи сам на интернету суђење Кости Мушицком,све ће ти бити јасно,како су комунисти монтирали и измишљали историју,јер ти стварно мислиш да је СДК учествовао у стрељању цивила у Крагујевцу  :ROFL: Једино ми је криво што немци за одмазду нису стрељали комунисте,а не недужне српске цивиле,и четници су имали далеко више акција против немаца,али глупи партизани убију једног немца,и мисле да су тиме нешто урадили добро за Србију,уместо да као четници ослобађају градове,руше мостове,итд.
Ravna Gora pobediti mora.