Autor Tema: Hajnrih Himler pise De Golu povodom nemacke kapitulacije  (Pročitano 604 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Dylan Dog

• Gost
Hajnrih Himler pise De Golu povodom nemacke kapitulacije
« poslato: Oktobar 24, 2010, 10:30:49 pre podne »
"Reseno je! Vi ste dobili, priznaje se u dokumentu. Kada covek zna od cega ste poceli, vama se, generale De Gole, mora skinuti kapa... Ali sta cete sada uraditi? Zar cete se prepustiti Anglosaksoncima? Oni ce postupiti prema vama kao prema satelitu i dovesce vas do toga da izgubite cast. Hocete li se pridruziti Sovjetima? Oni ce Francusku potciniti svom zakonu i vas likvidirati... U stvari, jedini put koji vas narod moze odvesti velicini i nezavisnosti, to je put sporazuma sa pobedjenom Nemackom. Objavite to odmah! Stupite u vezu, bez odlaganja, sa ljudima koji u Rajhu jos fakticki raspolazu vlascu i zele da svoju zemlju povedu novim pravcem... Ako savladate duh osvete, ako iskoristite priliku koju vam istorija danas pruza, bicete najveci covek svih vremena."

De Gol "Ratni memoari"; knjiga 3, strana 189

Van mreže ACHTUNG

• Administrator
  • Pukovnik
  • *
  • Country: de
    • ICQ glasnik - 482638609
    • MSN glasnik - nesic_nikola@yahoo.com
    • Yahoo brzi glasnik - nesic_nikola@yahoo.com
    • Pogledaj profil
    • Drugi svetski rat
    • Imejl
Odg: Hajnrih Himler pise De Golu povodom nemacke kapitulacije
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2010, 11:23:44 pre podne »
Meni je ovo smešno. Čovek je definitivno na sve načine pokušavao da ostvari neki uticaj i nekako se dokopa vlasti.
History will be kind to me for I intend to write it. - Winston Churchill

Dylan Dog

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2010, 12:11:59 posle podne »
Pa sta ja znam. Malo sam proucavao De Gola u poslednje vreme. Treba znati da je osudjen na smrt od strane samih Francuza, tj. visijevaca, jos u pocetku rata.
Mnogo trvenja je bilo izmedju njega i saveznika, pogotovu amerikanaca.
Svi odreda su za De Gola govorili da je tezak saradnik.
Ali definitivno da Francuska, bez njega, bi u WW2 igrala jos daleko sporedniju ulogu.
Na kraju su, samo zbog De Gola, Francuzi imali okupacionu zonu u Nemackoj, a da bi to ostvario, morao je da se oglusi o naredjenja Ajzenhauera, glavnokomandujuceg saveznickih armija, i da da suprotna naredjenja Francuskim armijama.
Mnogo, bas mnogo, je "ratovao" sa amerikancima.

Van mreže baclawa

• Major
  • *
    • ICQ glasnik - 416173423
    • Pogledaj profil
    • A vi, kako te?
« Odgovor #3 poslato: Decembar 27, 2010, 12:43:17 posle podne »
Meni je ovo smešno. Čovek je definitivno na sve načine pokušavao da ostvari neki uticaj i nekako se dokopa vlasti.

Bukvalno ono: davljenik se i za slamku hvata.
... Boricemo se u Francuskoj, na morima i okeanima, boriti sa sve vecim samopouzdanjem i sve jacim snagama u vazduhu, branicemo nase ostrvo, ma kakva da bude cena. Boricemo se na obalama, na mestima za iskrcavanja, na poljima i po ulicama , boriti u brdima; nikada se necemo predati ...

Van mreže nenad_janjic

• Vodnik
  • *
  • Country: cs
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 11, 2011, 07:12:04 posle podne »
Какав цар,хахаххахахахах,не верујем да тако нешто може да напише један ЕсЕсовац,Хитлер се лепо борио до краја,кад је видео да је све готово,убио се,исто тако и Гебелс.Они су били уз Трећи рајх кад су били најјачи,и били су уз рајх и кад је све готово.
Ravna Gora pobediti mora.