Evo sta ja znam: Jozef Mengele je bio poznat pod imenom "andjeo smrti". Znaci nije "pustinska lisica" ili "stari krv i muda". On je bio deo nazi ideologije, i eksperimentisao je sa ljudima kao sto mi to radimo sa misevima. Hteo je da stvori "arijevac" od evreja i ostali "untermensh", sa vbrizgivanje plava boja u ocima jasnicima. Za kosu neznam, ali sigurno nije ih satirao. Njegov ideal je bio kako od jedno dete da stvori dve, pa zanimali su ga blizanci, posto sta vise nemaca to bolja armija...
Za nesrecu, on je posle rata pobegao u Argentini, gde sad saznajem da je sprovodio "opite" i tamo, pa sad ima celo jedno argentinsko selo, sacinjeno od blizanca...
I pored muke MOSADa i ostalih koji su hteli da odgovara za svoje zlocine, niko nije uspeo u tome. Umro je od srcan udar na 62 godine (mozda brojka varira). Jedino sto je i malo interesantno o vezi njega je to sto zene u logorima su ga obozavali.
A, ustvari ima Wikipedija pa vidi sta te zanima, posto ja stvarno ne gledam potreba od raspravu za "lik i dela" Jozefa.